Inspiratie uit Milaan

Schermafbeelding 2019-05-22 om 10.00.33
Inspiratie uit Milaan Geschreven op 22 mei 2019 in blog

Enkele weken terug was het Design Week in Milaan. Tijdens deze week presenteren grote interieurmerken en ontwerpers hun nieuwe werk en collecties. Op de Salone del mobile beurs maarook verspreid door de stad.

Ook de stylistes van Artex waren aanwezig en delen graag met ons wat hen is opgevallen.

Vormen - Rond

Ronde vormen waren dit jaar alom tegenwoordig. In elke uiting werd deze vorm toegepast zoals in verlichting, accessoires en textiel. Zelfs een ronde keuken behoort tot de mogelijkheden.

vormen rond

Vormen – Geometrisch

Veel grote bedrijven zoals COS en Tarkett hebben, in samenwerking met ontwerp studio’s, vernieuwende presentaties laten zien. Hierin werden veel geometrische vormen verwerkt.

vormen geometrisch

Presentatie - Outdoor indoor

Een trend die we al een paar jaar zeer aanwezig is maar elke keer opnieuw blijft verrassen. Haal groen en natuur naar binnen. Zoals deze mooie tuin geplaatst in een industrieel interieur.

presentatie outdoor

Colour - Cobalt Blue

Het is bijna niet te missen. De kleur cobalt blauw. Toegepast in strakke Scandinavische Interieurs maar ook in combinatie met neon kleuren!

cobalt blue

Colour - Ultra colour

Felle contrasterende kleuren en dessins vielen erg op dit jaar. De fun spatte ervan af! Sommige stand waren helemaal in felle kleuren gepresenteerd. Het gaat goed met de economie en dat zie je ook terug in het interieur.

ultra colour

Colour - Terra Roze

Een kleur die je dit jaar veel gaat zien is de trendkleur terra roze. Roze gecombineerd met een roestige bruine kleur. Een heel mooi vernieuwend kleurenpalet.

terra roze

 Met dank aan de stylistes van Artex