Metallictrend in het interieur

Metallic trend interieur
Metallictrend in het interieur Geschreven op 26 juni 2019 in blog

De klassieke schoonheid van horizontale jaloezieën in een modern design

Perfect lichtspel. Perfecte bescherming tegen inkijk

Jaloezieën of horizontale lamellen vinden hun oorsprong in Frankrijk. Ze maakten het als raamrooster mogelijk om naar buiten te kijken en voorkwamen tegelijkertijd dat er naar binnen gekeken kon worden. Vandaag zijn het klassiekers in binnenzonwering. Ze bieden uitzicht zonder van buitenaf zichtbaar te zijn. Horizontale jaloezieën bestaan uit horizontaal lopende, verstelbare lamellen. Deze kunnen fijn geschakeerd worden om het invallende licht flexibel te regelen.

perfect lichtspel

Flexibele en veelzijdige gebruiksmogelijkheden

De horizontale lamellen van MHZ zijn gemaakt van veerhard aluminium en daardoor robuust en duurzaam. Ze zijn geschikt voor elke ruimte en voor verschillende raamgroottes en -vormen.

In vochtige ruimtes zoals keukens en badkamers zijn ze flexibel inzetbaar omdat ze ook makkelijk te reinigen zijn. En aangezien de jaloezieën geschikt zijn voor beeldschermwerkplekken, worden ze ook vaak in kantoren ingezet.

In de ruimte creëren de lamelgordijnen een zakelijk-lichte sfeer. Hun filigraan aard integreert uitstekend in rechtlijnige architectuur met een minimalistische inrichtingsstijl. Door het aanbod van verschillende kleuren en oppervlaktestructuren passen ze bij elk interieur. De mogelijke lamelbreedtes zijn 16mm, 25mm, 35mm en 50mm.

De lamellen dragen bij tot een duurzame omgang met grondstoffen: ze bestaan voor 98% uit gerecycleerd materiaal.

flexibele gebruiksmogelijkheden

Metallictrend in het interieur

Auto’s met witte hoogglans of zilveren matte lak, gsm’s met een gouden backcover of metalen uitwisselbare armbanden van polshorloges, de metallictrend kenmerkt al langer het mode- en straatbeeld.

Deze trend werd dan ook in de nieuwste collectie horizontale jaloezieën van MHZ verwerkt. De metallic oppervlakken zorgen voor visuele, tactiele en functionele accenten. De voordelen van jaloezieën krijgen op deze manier een unieke esthetische meerwaarde.

Lamellen met structuren en effecten

Verschillende wittinten, zilver mat en rosé gold: dat is nog maar een deel van de grote keuze aan metallickleuren in de collectie lamellen. Zijdematte en geborstelde oppervlakken en hamerslagoptiek zorgen voor spannende highlights. Door gefroste, gecrashte of gestempelde structuren zoals beton-, hoogglans- of soft-touch effecten laten de lamellen ook een zeer tastbare indruk. Contrastrijke grafische dessins vervolledigen het aanbod.


Een greep uit de collectie

Pure: kleurafstemming tot in het detail
Verkrijgbaar in vier breedtes 16, 25, 35 en 50 millimeter in zilver, wit, zwart en antraciet.

pure

Obscure: koele betonoptiek
Uitstekend passend in een moderne landhuisstijl. De ruw gestructureerde betonoptiek past zich harmonieus aan aan de huisinrichting.

obscure

Velvet Metal: elegant glitter effect
Geeft een klassieke inrichtingsstijl net dat ietsje meer. De intense wit-, grijs- en bruintinten volgen de actuele woontrend van natuurlijke kleuren. Als er licht binnenvalt, zorgt het glitter effect van de soft-touch lamel voor een elegant accent.

velvet metal

DIM: voor vrolijke kleuraccenten
Deze zijdematte lamel zorgt voor vrolijke kleuraccenten. Naast klassieke woonkleuren in alle vier de breedtes is de lamel van 25 millimeter verkrijgbaar in maar liefst 32 kleuren die in één jaloezie kunnen worden gecombineerd.

DIM

Met dank aan MHZ